Direktlänk till inlägg 17 mars 2008

Påskdikter

Av Sonja - 17 mars 2008 09:31

Välkommen till en vecka med påsken i centrum, i dag är det ju blåmåndagen om man läser i min almanacka, varför den kallas så vet jag faktiskt inte. Det

är nog så med dom flesta dagarna under påsken, för gemene man tror jag.

Denna vecka kallas ju stilla veckan, och jag ska ha med några tankar i dikt-

form, om  detta, från mitt dikthäfte som heter Påsk. Här den första dikten .


STILLA VECKAN

Stilla veckan, en tid för oss att stanna upp,

begrunda, förundras, försöka förstå...

Stilla veckan, Guds tid för oss, till oss.

Stilla veckan, då Guds kärlek segrar.

Stilla veckan, livet övervinner döden.

Stilla veckan, en läkedom för oss, 

stressade själar, i vår förvirrade tid.


LIVETS FRÖ

Du som gav oss livets frö

att uppfylla jorden, fyll oss Du

med tacksamhet till livet.

Du som lät, korsets träd

växa sig starkt,

och törnebuskens tagg hårdna,

att viras i smärta, kring Din panna.

Redan då visste Du din uppgift,

att köpa oss fria, till liv

EVIGT LIV!!


OM DET VORE IDAG

Om det vore i dag som Du gick på vår jord,

skulle vi då din Gudom förstå ?

Eller skulle vi tvivla begabba och slå,

precis som dom gjorde Dej då.


Om det vore i dag

som Du gick här omkring,

gjorde under och synder förlät.

Skulle vi lika likgiltigt, bara se på,

tills vi stod där vid korset och grät


Om det vore i dag, o min Herre förlåt, 

är jag rädd att vi tvivlat som dom.

Än i dag hörs Din röst, men vi lyssnar förstrött

till Ditt kärleksfullt, manande Kom!!


Ja. det var några tankar om kring Påsken och människorna då och nu, vi

är nog ganska lika vi Adams barn, trots att vi har facit, på händelserna s.a.s

Skapade av samma Gud med goda tankar för oss, både då och nu men fort-

farande vill vi hälst gå våra egna vägar, som oftast leder bort från Gud.

Men tack och lov för den räddningsplanen, som vi får ta del av i Påskens

fantastiska drama. Hoppa Ni vill följa med på den vandringen. I så fall möts

vi på torsdag, varmt välkommen då.

Hälsar Sonja.. 
ANNONS
 
Ingen bild

Britt

18 mars 2008 02:09

Jag har läst Din påskdikt i kväll och tänker läsa den i andakten, som jag håller i morgon, tisdag, i Arbetskretsen i vår församling. En så fin dikt! Jag hoppas att den rör mångas hjärtan så som den rör mitt.

 
Ingen bild

cs

18 mars 2008 22:26

Tack för fina dikter så här i påsktider

 
Ingen bild

Håkan

4 mars 2009 11:54

Hej!
Jag heter Håkan Wikell och arbetar på Umeå Universitetsbibliotek. Vill gärna ta med din fina påskdikt "Om det vore idag" i nästa nummer av vår personaltidning. Tänkte lägga in lite dikter, kända och okända, om påsken.
Mig når du enklast med mail till "hakan.wikell@ub.umu.se". Vill du ha ditt hela namn angivit skriv ditt efternamn.
Mvh Håkan

 
Ingen bild

Daniella

22 mars 2010 16:52

fin dikt om Gud!!

 
Madeleine

Madeleine

29 mars 2010 22:51

dem här påskdikterna är bland de bästa som finns. letade efter vacka påskdikter, och har hittad dem nu :)

http://www.madde98.wblogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sonja - Torsdag 17 april 09:48

Välkommen till ännu en dag på Påsktemat, i dag är det ju Skärtorsdag, den dag då Jesus samlade sina lärjungar, till en sista måltid och då han faktiskt instiftade Nattvarden, och då han försökte förklara, att brödet symboliserade hans kropp, och ...

Av Sonja - Lördag 12 april 09:29

  I dag vill jag skriva några barndomsminnen, Jag börjar med en dikt som jag har kallat för...   MINNESFRAGMENT Mattias - dagen med sitt blida skägg, gav bollspelsstart, bakom "fyrans vägg" (husen där vi bodde, var numrerade vi bodde på ...

Av Sonja - Lördag 5 april 09:48

Vill som vanligt hälsa er välkommen till min lördags blogg, som ni ser kommer det att handla om när vintern får ge sig för våren, även om det inte sker utan kamp. Jag brukar alltid följa med denna is- dramatik som är olika år från år. Jag ångrar ...

Av Sonja - Lördag 29 mars 09:21

Hej, och hjärtligt välkommen till en stund med mej, då jag vill skriva lite dikter om den försvinnande vintertiden, som vi väl inte precis saknar, då vi börjar ana vår. Jag kommer att använda mina dikter en del har jag använt förr, och en del är ...

Av Sonja - Lördag 22 mars 09:53

Välkommen kära vänner till ett nytt möte på min blogg, som också i dag heter "Ord om tystnad," ja egentligen är ju orden på bloggen alltid tysta, men kan ju handla om helt andra saker. Hoppas att ni kan känna en viss skillnad. Jag fick ju iden´ n...

Presentation

Omröstning

Vem är du som besöker min blogg?
 Allmänt intresserad av diktläsning
 Kristen diktläsare.
 Bekant
 Familj
 Övrigt

Fråga mig

6 besvarade frågor

Gilla bloggen

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ skrivlusten med Blogkeen
Följ skrivlusten med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se